1 A bércsomagolási folyamat a csomagolandó áru beérkezésével kezdődik, ami általában 120x120x80-as konténerekben érkezik (megrendelő tulajdona), töltősúlya az alma fajtájától függően 290-330 kg között változik. A beérkezett gyümölcs a mérlegelést követően kerül a puffertárolókba vagy közvetlenül a száraz manipuláló-térbe, ahol az előválogatás megkezdődik.
2 A válogatási folyamat a gyümölcs mosásával indul, ezután a hibás vagy sérült gyümölcsök eltávolítása következik, majd ezt követően a gyümölcs méretre válogatásával folytatódik. A méretre válogatáshoz szükséges almaválogató gép a gyümölcsöt egy vizuális elemző eljárással a megadott méretre, iltteve színre minőségre válogatja.
3 A méretre válogatott gyümölcs a kapacitások függvényében vagy azonnal csomagolásra kerül a megrendelő által biztosított csomagoló eszközbe, vagy a csomagolási folyamat elkezdéséig ideiglenes tároló konténerekbe kerül visszatöltésre.
4 A csomagolás kézzel történik, azaz az előválogatott gyümölcs kézi munkaerő igénybevételével kerül a csomagolóanyagba. A csomagoló anyag lehet:
- karton (1-2-3 soros, kézzel a helyszínen hajtogatott, gépi ragasztású stb.)
- fa rekesz
- műanyag láda (M10, M30, E10, E15, Europool 136, 158 stb).
Ezeket a csomagolóanyagokat minden esetben a megrendelő biztosítja számunkra. Miután a csomagolás megtörtént a kész, rakatolt, szalagpántolt áru a kiadó raktárba kerül, ahonnan a megrendelő elszállítja.