A logisztikai központ és hűtőház DCA (Dynamic Controlled Atmosphere) technológia alapján működik, azaz ultra alacsony oxigén környezetben, hosszú távú tárolást jelent a légkört a “realtime” jellegű vizsgálatával dinamikus szabályzott összestételel. A DCA tárolás lényege, hogy nitrogén gáz segítségével, a légtömör hűtőkamrákból az oxigént minimálisra csökkentik, így lelassul a gyümölcs etilénképzése, azaz „légzése”. A megfelelő (ez gyümölcs fajtákon belül is változó) hőmérséklet, oxigén, széndioxid, páratartalom szabályozással a tárolást jelentősen meg lehet hosszabbítani, illetve a kieső (romlott) gyümölcsök arányát csökkenteni lehet.
Ezzel az eljárással a gyümölcs minősége 8-10 hónapig is megőrizhető, ami ezen a piacon rendkívüli fontosságú.
A DCA technológia óriási előnyt jelent, mert a gyümölcsöket nem kizárólag a betakarítás időszakában lehet értékesíteni, hanem azok frissességét megőrizve hónapokkal később is. Ez fontos szempont a termelő számára, hiszen valamennyi terményét értékesíteni tudja – minimalizálva a romlásból származó veszteségét –, továbbá a szezonon kívül értékesített árukon nagyobb haszon is realizálható. E technológia alkalmazása mellett az üvegházhatású gázok kibocsátása jelentősen elmarad a hagyományos technológiákhoz képest.